wielomiany
Iwona: hej

mam dwa zadania do zrobienia proszę WAS BARDZO o rozwiązanie ich...
Wskaż wielomian zmiennej x stopnia czwartego :
A) f(x) = (3x
3 − 2x
2) (x
2+4)
b) G(x) =
√2 2x
2 −3x + x
2(x−2)
c) h(x) = 2−3x +4x
2+
3√3x 4
d) i(x) = 2−3x
2 +2x − (4x −
√2 4 ) x
4
2 sie 17:22
Iwona: to znaczy to jedno, bo udało mi się tamto zrobić
2 sie 17:22
Artur z miasta Neptuna:
Czwartefo stopnia czyli ten wielomian gdzie x4 jest najwyzsza potega w jakie wystepuje x
Jezeli dobrze przepisales ... to zaden z tych wymienionych
2 sie 17:31
Iwona: PRZEPISZĘ JESZCZE RAZ MOŻE SIĘ WDARŁ BŁĄD
2 sie 17:32
Eta:
Jeżeli w c/ jest tak: 2−3x +2x2 +3√3 *x4
To ten wielomian jest st. czwartego
2 sie 17:35
Iwona: Wskaż wielomian zmiennej x stopnia czwartego :
A) f(x) = (3x3 − 2x 2) (x2+4)
b) G(x) = √2x2 −3x + x2(x−2)
c) h(x) = 2−3x +4x2+ 3√3x4
d) i(x) = 2−3x2 +2x − (4x − √24 ) x4
2 sie 17:35
Iwona: czyli odpowiedź c. zgadza się ?
2 sie 17:36
Artur z miasta Neptuna:
Tak
2 sie 17:37
Iwona: dziękuje WAM bardzo ZDOLNI MATEMATYCY − pozdrawiam
2 sie 17:38