2 sie 12:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
poziom

gimnazium

liceum

studia
dodajesz równania
−x = −5
czyli:
x=5
3*5+2y=9 ⇔ 2y = 9 − 15 = −6 ⇔ y=−3
2 sie 12:23
pannama: rozwiąż algebraicznie układ równań 3x+y=1 6x+2y=5
14 sie 10:51
pigor: ... , np. tak :
3x+y=1 i 6x+2y=5 /:2 ⇔ 3x+y=1 i 3x+y=2,5 ⇒ układ
sprzeczny (dlaczego

), no
a ponieważ polecenie "każe" no to dalej np. odejmując stronami 0=1,5 − sprzeczność,
więc
nie istnieje para
(x,y)∊R2 , czyli x,y∊
R spełniająca dany układ ...
14 sie 11:49
luka789: 2x−3y=−4,6
3x+5y=−5
19 lis 14:19
wredulus_pospolitus:
luka ... analogicznie
do tego co było zrobione hoho i jeszcze dawniej temu
19 lis 14:20