pierwiastki
ertyui: ( 3√2 )2 to normalnie 6 nie ? bo zaczeam juz watpic wyliczam zadanie i mi wszystko zle
wychodzi
30 lip 19:17
Zuza: a nie 18?
30 lip 19:18
ertyui: mam zadanie krawdz boczna ma dlugosc 6 i torzy z plaszczyzna podstawy kat 45 stopni i jak
wyliczam sobie wszystko ladnie z pitagorasa..H wyliczylam, i jak przychodzi do wyliczenia a ..
to mi wychodzi pod koneic 36−6 i mi zostaje pierwiastek z 30 .. i brzydkie wyniki, pogubilam
sie
30 lip 19:18
Basiek: Łopatologicznie: (3
√2)
2= 3
2*(
√2)
2= 9*2=18
30 lip 19:19
ertyui: że jak ? czemu 18 ? o matko..mysalam ze potega z pierwiastkiem sie skraca i sie mnocy 3*2...
30 lip 19:19
ertyui: ale siara.....masakra, sory ale dzieki ze mi pamiec odswiezyliscie... dawno sie za matme nie
bralam, szok.
30 lip 19:20
Basiek: Zdarza się.

Mózg rdzewieje.

30 lip 19:22
ertyui: Ale zeby az tak...w sumie pierwiastki zawsze mi sprawialy problem, pomyslec − jak ?!
pierwiastki? . no a jednak. Dzieki piekne naprawde bo non stop sie w blad wprowadzalam
30 lip 19:23
ertyui: wszystko ladnie wyliczalam zgodnie ze wzorem, a te pierwiastki mi namieszaly.. eh eh
30 lip 19:24
nikt: mózg

Każdemu się może zdarzyć
30 lip 19:27
Eta:
30 lip 19:32
Basiek: Ze względu na dość nietypową konsystencję tego narządu, ja bym nie przytulała.
30 lip 19:34
Eta:
Ten "typ" tak ma

Pozdrawiam
Basiek
30 lip 19:36
Basiek: Cóż, to jest fakt.

Witaj,
Eto.
30 lip 19:38
nikt: mózg być
30 lip 19:56