pochodne
Zuza: Oblicz pochodną funkcji:
dobrze?
30 lip 19:13
Zuza: i jeszcze jeden przykład:
y= 57√x−2x7+32*√x
y`=5x−7−14x6−3x−3
30 lip 19:20
Zuza: jest tu ktoś o tej porze? ;>
30 lip 19:45
Eta:
Jest
nikt ,...... z pewnością Ci pomoże
30 lip 19:52
nikt: Eta nie miałem jeszcze pochodnych
30 lip 20:05
nikt: Jednakże pierwsze moim zdaniem dobrze.
Drugiego nie mogę odczytać.
30 lip 20:07
Zuza: Pierwszy mianownik to
7√x a drugi 2*
√x
30 lip 20:10
Eta:
| | 3 | |
2/ y=5*x−1/7−2x7 + |
| *x−1/2 |
| | 2 | |
y
'= ......... teraz spróbuj
30 lip 20:19
Zuza: już widzę mój błąd, dzięki
30 lip 20:25
Eta:
Na zdrowie
30 lip 20:37