iloczyn pierwiastkow wielomianu jest rozny??? stopien wielomianu wynosi
karolina: W(x)=2x∧3(3x+1)(x∧2−2)(x∧2+4)
30 lip 18:48
Eta:
Zapisz to porządnie
30 lip 18:50
karolina: tam gdzie sa te znaki ∧ to powinno byc do kwadratu
30 lip 18:52
Mila: 2x
3(3x+1)(x
2−2)(x
2+4)=0
Pierwiastki:
2x
3=0 ⋁(3x+1)=0 ⋁(x
2−2)=0 ⋁(x
2+4)=0
| | −1 | |
x=0 ⋁ x= |
| ⋁x=√2 ⋁x=−√2 |
| | 3 | |
x
2 +4=0 brak rozwiązań rzeczywistych
oblicz iloczyn pierwiastków....?
Stopień wielomianu:
w(x)=6x
8+...
to wielomian 8 stopnia
31 lip 15:04