26 lip 16:54
Trivial: Przeczytałem.
26 lip 17:09
Mila: Tak. Pokonuję nieśmiałość.
26 lip 17:11
Basia: No i dlaczego się Trivial krzywisz ?
Z tym się nie wiążą z żadne obowiązki.

A korzyść podstawowa jest taka, że możesz kasować własne błędne wpisy.
26 lip 18:10
Jakub: Pisz maila
Mila. Pisz
26 lip 18:17
Mila: Napisałam.
26 lip 18:30
Jakub: Wpis do skasowania dla Mili
26 lip 18:38
nikt : Trivial awansował

Wreszcie
26 lip 18:40
Basia:
ICSP "Odyseję" może ostatnio czytałeś ?
26 lip 18:41
nikt : Ja i książki ?
BBasiu nie żartuj
26 lip 18:43
Basia: ale nick podkradłeś Odyseuszowi
26 lip 18:44
nikt : Odyseuszowi nie

Jednak do podkradania się przyznaję
26 lip 18:54
Basia: pierwszy
nikt w zapisanej historii rodzaju ludzkiego to Odys vel Ulisses
więc tak czy siak jemu podkradłeś
26 lip 18:57
Basia:
Hej moderatorzy, zadanie do wykonania tam wyżej czeka
26 lip 18:58
nikt : Basiu spokojnie

Wiesz przecież że troszkę czytania tam było
26 lip 19:00
Trivial: Widzę, że działa.
26 lip 19:02
nikt : Szanowny panie
Trivialu
Może rozjaśni Pan moje wątpliwości związanie z ciągami
26 lip 19:04
Basia: Działa, działa. Tylko nasz teraz wszystkich nie zablokuj...........
26 lip 19:05
Trivial: Jakie wątpliwości?
26 lip 19:06
Trivial: Basia, do usuwania nawet nie ma potwierdzenia. Jeden fałszywy ruch i usuwasz czyjś post.
26 lip 19:06
nikt : Mam problem z liczeniem granicy ciągu :
n →
∞
Czasem ona wynosi 1 a czasem 0 i nie wiem od czego to zależy
26 lip 19:08
Trivial:
| | 1 | |
Ta granica zawsze wynosi 0. sin(n) jest ograniczone (przedział [−1,1]), a |
| dąży do zera. |
| | n | |
26 lip 19:12
Trivial: | | sinx | |
Być może chodzi ci o granicę limx→0 |
| . To ona wynosi 1.  |
| | x | |
26 lip 19:14
Basia:
Trivial uwagi musisz kierować do Jakuba.
Pewnie to też przeczyta, ale lepiej mailem.
26 lip 19:14
Basia:
oj coś mi się wydaje, że
nikt się bawi w "głupiego Jasia"
26 lip 19:15
26 lip 19:31
Trivial: nikt, oj chyba rzeczywiście się coś bawisz.
26 lip 19:33
nikt : Nie:(
Po prostu jestem głupi
26 lip 19:35
Basia:
kogo Ty na te plewy chcesz złapać ?
| | π | | π | |
n → 0 ⇒ |
| → π ⇒ sin |
| → sinπ=0 |
| | 3n | | 3n | |
| | π | | π | |
n → −∞ ⇒ |
| → π ⇒ sin |
| → sinπ=0 |
| | 3n | | 3n | |
| | π | | π | |
n → +∞ ⇒ |
| →0 ⇒ sin |
| → sin0 = 1 |
| | 3n | | 3n | |
26 lip 19:39
Basia:
sorry błąd: sin0=0
| | sinx | |
i tylko w ostatnim masz granicę postaci: limx→0 |
| |
| | x | |
| | 0 | |
w pierwszym i drugim to jest |
| |
| | π | |
26 lip 19:43
Mila: Trivial skasowałeś jakiś wpis? Ja nic nie '"widzę".
26 lip 22:18
Basia: Trivial skasował. Ty Milu masz skasować wpis z tego postu z 18:38.
Zobacz najpierw treść.
26 lip 22:20
Mila: Przeczytałam post Jakuba z 18:38.
26 lip 22:22
Basia: No i skasowałaś. Czyli wszystko gra.
26 lip 23:08
ICSP: Usuwa się tak samo jak wcześniej
26 lip 23:09
Mila: Coś tam skasowałam.
26 lip 23:18
Basia: Nawet sporo, jak widzę
26 lip 23:24
Mila: Jak się dorwałam, to chciałam się wykazać.Chyba te zadania ( ostatnio dużo zrobiłam) mi
zaszkodziły.
26 lip 23:26
Mila: Basiu, jak robisz takie zadanie?
√3+4i
Ja to policzyłam w pamięci: 2+i, −2−i
Jak inaczej?
26 lip 23:32
Trivial:
Możesz rozwiązać równanie a,b ∊ R
a + bi =
√3 + 4i /
2
a
2 − b
2 + 2abi = 3 + 4i
...
26 lip 23:34
Mila: Eta, Basia, dzięki za wsparcie duchowe.:
26 lip 23:34
Trivial:
Albo skorzystać z gotowego wzoru tasiemcowego.
| | 1 | |
√z = √a+ib = ± |
| (√|z|+a + i*sgn(b)√|z|−a) |
| | √2 | |
26 lip 23:37
Mila: Dzięki Trivial, chodzi mi o to, że nie potrafię w tym przykładzie skorzystać z postaci
trygonometrycznej, jak np. w takim:
3√−1+i tu kąt ładny wychodzi.
26 lip 23:40
Basia: raczej nikt nie potrafi; te sposoby, które podał Trivial trzeba wtedy stosować
26 lip 23:45
nikt: Dziękuję Basiu że mnie wyróżniłaś w ostatniej wypowiedzi xD
27 lip 00:37
Basia: na zdrowie
27 lip 00:46
Eta:
27 lip 00:48
nikt: 
27 lip 00:51
Eta:
Pora spać
Dobranoc
27 lip 00:58
Basia: no popatrz jaka zmyślna bestia............
27 lip 00:58
Basia:
Dobranoc
27 lip 00:59
nikt: Dobranoc dobranoc
Dużo przytulania na noc
27 lip 01:02