matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz
iktorn:
Wyznacz równanie prostej l
2
równoległej do prostej l
1
: y=3x+1 i przechodzącej przez punkt P=(0,3)
1 maj 16:52
pazio:
l
1
: 3x−y+1=0 l
2
: 3x−y+C=0 P∊l
2
: 3*0+(−1)*3+C=0 C=3 l
2
:3x−y+3=0 w postaci kierunkowej: y=3x+3
1 maj 17:06