matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań
faromir:
⎧
3x+y=2
⎩
x−2y=3
⎧
−6y−3x=−2
⎩
3x−5y=2
⎧
2x+3y=5
⎩
3x−2y=10
24 lip 14:05
Saizou :
proponuję metodę przeciwnych współczynników
24 lip 14:08
Trivial:
Ja proponuję metodę wyznaczników.
24 lip 14:12