matematyka
Krzychu: Czy jest jakaś osoba chętna, do pomagania i czasami indywidualnego tłumaczenia niektórych
treści na gg? Szukam też osoby z którą mógłbym porozmawiać i wymienić się doświadczeniami na
bieżące matematyczne tematy, czyli osoby która również jest zainteresowana rozszerzeniem w tym
roku. Bardzo mi na tym zależy, bo już mi się znudziła nauka samemu, bez nauczyciela.
Pozdrawiam!
23 lip 23:04
jok: Siemanko, nie jestem chetną osobą do rozmawiania o matematyce ale:
1) Masz jeszcze miesiac wakacji, odpusc sobie;
2) Matura to bzdura − strach ma wielkie oczy.
3) Idz do roboty to dobrze Ci zrobi

4 i 5) WAKACJE

Post nie jest pisany po to aby kogoś obrazić, tylko pokazać ze sa jeszcze WAKACJE

!
23 lip 23:13
Krzychu: To co Ty tu robisz?
23 lip 23:16
Eta:
Odpoczywa na
wakacjach
23 lip 23:19
jok: nudzi mi sie, jutro do roboty trzeba wstac i potrolowac troche tez
23 lip 23:21
Krzychu: dobra, wakacje wakacjami, ale uczyć się i tak będę...
23 lip 23:25
jok: spoko, niestety ja tez musze sie troche przyuczyc bo "dostalem sie" na studia techniczne a
mialem podstawe ma maturze, oby do pochodnych dojsc i pozniej sie tam doucze
23 lip 23:27
Krzychu: ja o pochodnych wczoraj sobie czytałem. Nawet fajne, ale trzeba do tego granice. A nie czaje
metody Cauchiego własnie bo nie umiem działać na nierównościach. I dalem sobie siana na razie.
Ale chce to przerobić sobie przed maturą.
A Ty na co idziesz i jaka uczelnia?
23 lip 23:31
jok: zut mechatronika
23 lip 23:40
nikt : Jak ci się nudzi to naucz się rozwiązywać równania wielomianowe.
23 lip 23:43
Krzychu: umiem
23 lip 23:49
jok: nikt − x
3 − 2x
2 + x − 2 to jcest zadanie na cala noc.
co do granic to podstawy juz zrozumialem chyba,mimo ze ani 1 zadania sam nie zrobilem

.Wyciaganie przed nawias najwyzszej potegi i odczytanie z tabelki to chyba kazdy potrafi.
23 lip 23:51
nikt : hmmm no to na początek :
x2 + 3x + 4 = 0
a jak to zrobisz to zajmij się:
x3 + 2x2 + 3x + 4 = 0
23 lip 23:51
nikt : jok to równanie jest równe 0 czy innej liczbie ?
23 lip 23:53
jok: pisalem ze mialem podstawy na matmie i nie troluj mi tu
23 lip 23:56
Krzychu: jok: to ja inne granice robiłem.
Dobra, dajcie spokój tutaj z tym równaniem... Ja tu z poważną sprawą
23 lip 23:57
nikt : Jestem mistrzem trollowania i wkurzania innych ludzi
23 lip 23:59
nikt : W sumie to można zrobić ten przykład:
−x
3 − 2x
2 + x − 2 = 0 ⇒ x
3 + 2x
2 − x + 2 = 0
po przekształceniach otrzymam :
ponownym podstawieniem : y = u+v otrzymam :
| | 88 | | 343 | |
z2 + |
| z + |
| = 0 |
| | 27 | | 729 | |
| | 7744 | | 1372 | | 6372 | | 36 * 177 | | 6√177 | |
Δ = |
| − |
| = |
| = |
| ⇒ √Δ = |
| |
| | 729 | | 729 | | 729 | | 729 | | 27 | |
| | 1 | |
y = |
| (3√−44 ± 3√177 + 3√−44 ± 3√177) |
| | 3 | |
| | 1 | |
x = |
| (3√−44 ± 3√177 + 3√−44 ± 3√177 − 2) |
| | 3 | |
Δ < 0 ⇒ jedno rozwiązanie rzeczywiste.
24 lip 21:22
Mila: Zobacz zadanie u Nameless, to jest z rozszerzenia.
24 lip 22:43
Kejt: w tym roku..tzn. maj 2013? Jeśli tak, to ja bardzo chętnie
25 lip 13:37
Krzychu: kejt moje gadu to 4987844

Skontaktuj się

.
26 lip 22:01