całka
__inka: pomoże ktoś policzyć całkę ?
18 lip 13:02
b.: podstawienie t = ln x
18 lip 13:11
pigor: | | 1 | |
... np. lnx=t , to |
| dx= dt i x>0 , wtedy |
| | x | |
| | ln10x | | 1 | | 1 | |
∫ |
| dx = ∫t10dt = |
| t11+C= |
| ln 11x+C . ...  |
| | x | | 11 | | 11 | |
18 lip 13:13
__inka: dzięk pigor
18 lip 13:52
Basia:
@pigor demoralizujesz studentów
19 lip 21:09
pigor: ... nie ...
Basiu , ja im tylko uświadamiam, że powinni ..

spalić się ze wstydu ,
albo zastanowić , czy dobrze zrobili idąc na studia
19 lip 21:29
Basia:
pigor = optymista i idealista w jednym

oni się
wcale nie palą ze wstydu, są przeszczęśliwi, że mają gotowe rozwiązanie
19 lip 21:32
Basia:
P.S. bardzo mi się podobało jedno z Twoich wczorajszych rozwiązań (nie mogę go teraz znaleźć)
to gdzie dodajesz nierówności stronami; świetny, nieschematyczny pomysł
19 lip 21:35
pigor: ... a nie było to dzisiaj w poście
wiosna około godziny 11−tej
z tym zadaniem
m
2+n
2 ... i z nierównością x
4+y
4≤
18 co ? , gdzie coś takiego robiłem,
chyba, że też coś wczoraj , ale przybliż mi o czym było to zadanie, to sobie przypomnę

.
..
19 lip 22:05
Basia:
tak o to chodzi i już go znalazłam, ale skoro już popodziwiałam Cię tutaj to nie będę się
powtarzać
19 lip 22:07