matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Krzychu:
5 π
π
sinx=−1 czyli x=2k π+
lub x=2k π−
?
2
2
17 lip 23:02
Mila:
3
x=
π+2kπ
2
3
w przedziale <0,2π> jest jedno rozwiązanie x=
π
2
17 lip 23:08
Krzychu:
ja mam od <−2π,2π>
. Ale wzory są dobre? Bo dla k=−1 mam 0,5π a tego w odpowiedziach nie ma.
17 lip 23:17
Mila:
k=0
3
x=
π
2
Dla k=−1
3
1
x=
π−2π=−
π
2
2
k=1
3
1
x=
π+2π=3
π>2π
2
2
17 lip 23:33