wielomiany
Eve: hej to znowu ja

Wyznacz wielomian pierwszego stopnia , jeśli jego miejscem zerowym jest −4 a wykres przecina oś
OY w punkcie P=(0,3).
Z góry dziękuje
16 lip 19:37
Saizou : Eva jest to zwyczajna funkcja liniowa przechodząca przez punkty (0:3) i (−4:0), zatem do
roboty, napisz jak będziesz miała rozwiązanie
16 lip 19:43
Eve: y=
34a+3

?
16 lip 19:47
Leszek: tak, dobrze
16 lip 19:48
Saizou : mam rozumieć że a=x

a poza tym jest OK
16 lip 19:48
Eve: super... wielkie dzięki
16 lip 19:50