zadanie
Karmik: Cegła waży kilogram i pół cegły to wychodzi 2kg.
A gdyby było Cegła waży kilogram i cegłę to ile będzie według mnie 3kg no ale z matematycznych
rachunków nie wychodzi
14 lip 15:19
Karmik: Dobra kumam juzzzzzzzzzz nie da sie tego zinterpretowac bo nie wiadomo ile wazy cegla
14 lip 15:20
Karmik: dobrze rozumie ?
14 lip 15:21
Basia:
pierwsze:
cegła = 1kg + 12*cegły
czyli
x = 1 + 12*x
i stąd masz x=2 czyli 2kg
drugie:
cegła = 1kg + cegła
x = 1+x
0 = 1
a to jest niemożliwe
14 lip 15:24