matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
BŁĄD WOLFRAMA ??
DORO:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=integral+%285x-2%29^1%2F3+dx
Rozwiążcie tą całke i powiedzcie mi skąd się wzięła ta "3" w liczniku
13 lip 18:59
Krzysiek:
a dałeś/aś 'show steps' ? tam jest wyjaśnione skąd ta trójka w liczniku
13 lip 19:08
Mila:
5x−2=t 5dx=dt
1
1
3
∫t
1/3
dt=
*
*t
4/3
5
5
4
13 lip 19:21