nierówności
czarek23: 2x2−15x+(13x−2)3+√24−√90+(21−12x)3+23 > 198
1 maj 10:18
Michał Szczotka: miłego liczenia
1 maj 10:36
Michał Szczotka:
(13x−2)
3=(13x)
3−6(13x)
2+72x−8=2197x
3−1014x
2+72x−8
(21−12x)
3=21
3−3*21
2*12x+3*21*144x
2−(12x)
3=9261−7938x+9072x
2−1731x
3
| | 2 | |
2x2−15x+2197x3−1014x2+72x−8+√24−√90+9261−7938x+9072x2−1731x3+ |
| >198 |
| | 3 | |
| | 2 | |
466x3+8060x2−7881x+9055+ |
| +√24−√90>0 |
| | 3 | |
1 maj 11:45
Michał Szczotka: jakieś sado maso ci to zadanie dało to niech se liczy dalej
1 maj 11:45