równania i układy równań.
Ela: równania i układy równań.
Test składa się z 15 pytań. Za dobrą odpowiedź przyznaje się 3 punkty, a za złą lub jej brak
odejmuje się 1 punkt. Ile prawidłowych odpowiedzi zaznaczyła osoba, która zdobyła 33 punkty ?
7 lip 20:56
Buuu:
x −dobre, y− złe
| ⎧ | x + y = .... | |
| ⎨ | |
|
| ⎩ | 3x − y = ... | |
7 lip 21:23
pigor: ... złe odpowiedzi mnie nie interesują dlatego niech
x=? − szukana liczba prawidłowych, to
15−x − złych odpowiedzi,
wtedy z warunków zadania
x*3+(15−x)*(−1)=33 ⇔ 3x−15+x=33 ⇔
⇔ 4x=48 ⇔
x=12 − szukana liczba
prawidłowych odpowiedzi . ...
7 lip 21:53