matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
kinga:
x
2
+4x+4=(x+2)(3x−4) b) 2(x−2)(x+5)=0
1 maj 09:23
bumblebee:
x
2
+4x+4−3x
2
+4x−6x+8=0 −2x
2
+2x+12=0 /:−2 x
2
−x−6=0 Δ=1+24=25; {Δ}=5 x
1
=(1−5)/2=−2 x
2
=3 b)x=2 lub x=−5
1 maj 09:32