Oblicz
kier: log2(log20+log5)
5 lip 20:35
pigor: ... np. tak :
log2(log20+log5)=
= log
2(log20*5)= log
2(log100)= log
2(log10
2)= log
2(2log10)= log
22 =
1 . ...
5 lip 20:39
kier: dzięki ale skąd się wzieło log22
5 lip 21:03
Eta:
2log10= 2*1=2
5 lip 21:19
pigor: ... , bo log10, to skrócony zapis logarytmu o podstawie 10 dziesięciu , czyli
log10=log
1010= 1 . ...
5 lip 21:33
Eta:
"oczywista−oczywistość" log1010=1
5 lip 21:36
pigor: ... dla ciebie
Eta tak

, ale pytanie
Kier−a skłoniło mnie do mojej odpowiedzi
takiej właśnie ...

łopatologicznej , ...
5 lip 21:50
Eta:
Wiem, wiem .... dzięki
pigor 
Nie pomyślałam,że
kier też nie wie,że log10= log
1010 =1
5 lip 21:55
kier: Kumam dzięki
5 lip 23:08