matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Patryk:
http://www.zadania.info/d49/9709692
2
√
3
wyliczyłem q=
2
dlaczego to nie działa wysokośc trojkąta w podstawe−a bok trójkąta −aq h graniastosłupa −aq
2
(aq)
2
√
3
*aq
2
=108
4
podstawiam q ale a≠6
4 lip 17:04
mala:
a
1
=h=3
√
3
a
2
=a=6 a
3
=H=4
√
3
1
V=
*h*a*H=108
2
żle wyznaczyłeś q
4 lip 17:42
mala:
2
2
√
3
q=...=
=
√
3
3
4 lip 17:44