matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bardzo prosze o pomoc :(
Gosia Samosia:
Wyznacz zbiór wartości funkcji y= 4x(do potegi) 2+3x−2
4 lip 16:54
mala:
Δ=b
2
−4ac=9+32=41
Δ
41
9
y
w
=−
=−
=−2
4a
16
16
9
y ∈ <−2
, +
∞
)
16
http://www.wolframalpha.com/input/?i=+y%3D+4x^2%2B3x%E2%88%922
4 lip 17:14
Gosia Samosia:
dziekuje
4 lip 21:01