matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
kazia:
1
jesli a=0,(3), b=0,(31), b=
to
3
a) a=b, b) a=c c) a<b d)b=c
3 lip 19:02
Saizou :
1
0.(3)=
, zatem odp. b jest prawdziwa
3
3 lip 19:22
pigor:
1
... a=c gdzie zapewne miało być c=
. ...
3
3 lip 19:24