Musze obliczyć Pp w m2 :)))
Neono:

A= 5,7 m
B=10m
C=8,8m
Musze obliczyć Pp w m2
2 lip 23:26
Eta:
Świetny rysunek i oznaczenia jeszcze lepsze
2 lip 23:30
Saizou :

o coś takiego chodzi?
2 lip 23:39
Neono: Ten sam rysnuke tyle ,ze D =9,8 m
Przepraszam zapomniałem się
2 lip 23:40
Godzio:
| | √[ (A + C)B ]2 − (A2 − C2)2 | |
P = |
| |
| | 2 | |
2 lip 23:41
Neono: Czyli

O ile to wyjdzie dobrze widze pierwiastek?
2 lip 23:44
Godzio:
Tak dobrze widzisz

Taki wzorek
2 lip 23:45
Neono: a wiesz ile to wyjdzie

bo nie jestem w stanie obliczyc m2 maja wyjsc
2 lip 23:47
Godzio:
No jak się wstawi to powinno wyjść

A tak serio
B
2 = (C − A)
2 + D
2 ⇒ D = ... (wylicz)
2 lip 23:49
Neono: 69,92?
2 lip 23:52
Godzio:
Mi kalkulator pokazał 68,92
2 lip 23:54
Neono: to samo tyle ,ze A= 5,8 m B= 9,8m C=9,4m D=10m ile to M2 do tego rys
3 lip 00:06
Godzio: No to jak tamto zrobiłeś no z tym już nie powinien być problem
3 lip 00:10