matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość tg
omikron:
Jeżeli δ jest kątem ostrym i sin
δ
2
=
√
x−1
2x
, to ile wówczas wynosi tgδ?
2 lip 22:25
Eta:
δ
x−1
tg
=
√
2
x+1
2 lip 23:07
Bogdan:
δ
√
x − 1
sin
=
i x > 1
2
2x
y =
√
2x − (x − 1)
=
√
x + 1
δ
√
x − 1
tg
=
2
√
x + 1
δ
2tg
2
tgδ =
δ
1 − tg
2
2
2 lip 23:16
Eta:
2 lip 23:17