matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice ciagu
czikicziki:
obliczyc granice a
n
=
√
n
2
−n
−n
2 lip 16:35
Basia:
pomóż i podziel przez
√
n
2
−n
+n
2 lip 16:40
ewa:
(
√
n
2
−n
−n)(
√
n
2
−n
+n)
n
2
−n−n
2
−n
=
=
=
=
√
n
2
−n
+n
√
n
2
−n
+n
n[
√
1−
1
n
+1]
1
=−
2
2 lip 16:48
czikicziki:
dzięki
2 lip 16:59