matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całkowanie na ekranie
Naiwna:
całeczka ! czym to chapnąć ?
x
∫
dx
x
4
+ 1
2 lip 16:31
Basia:
podstawienie t = x
2
2 lip 16:38
Naiwna:
no przeciez! dziękuje
2 lip 16:39
ewa:
t=x
2
dt=2xdx
dt
1
1
...=U{1}{2]∫
=
arctgt+C=
arctgx
2
+C
t
2
+1
2
2
2 lip 16:40