matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
problem
daniel:
obliczyć całkę
e
√
x
dx
√
x
2 lip 14:59
Patronus:
x
1/2
= t
1
x
−1/2
dx = dt
2
dx
= 2dt
√
x
∫2e
t
dt = 2∫e
t
dt = 2e
t
+ c i wracając z podstawieniem 2e
x
1/2
+c
2 lip 15:04
daniel:
dzięki
2 lip 15:06