1 lip 19:38
Krzysiek: przykład:
masz 5 zł
ja mam 15zł
więc mam 3 razy więcej od Ciebie więc jak pomnożę swoją kwotę przez 3 to będę miał 9 razy
więcej od Ciebie, a nie tyle samo
1 lip 19:43
mala: nie powinno być
np.
3000 wartość po po 15 latach
1000 wartośc po 25 latach
a15=3000
to
a25=1000
a15=3*a25
3000 = 3 * 1000
1 lip 19:46
Patryk: dzięki chyba to widzę
1 lip 19:48
Patryk: A jest 3 razy większe od D
3D=A ?
1 lip 20:09
picia: tak
1 lip 20:41
Patryk:
1 lip 20:44
Patryk: jaka jest definicja podzielności ?
czy 2 jest podzielne na 4 ?
1 lip 21:11
b.: | | n | |
n jest podzielne przez 4, jesli |
| jest calkowite |
| | 4 | |
nie
1 lip 21:43
1 lip 21:49
Saizou : pierwszym wyrazem tego ciągu jest liczba parzysta niepodzielna przez 4 zatem jest to 2, bo
liczby parzyste to 2,4,6,8,10...98,100, liczby nie podzielne przez 4 to 2,6,10,14...98
1 lip 21:58
Patryk: ok
1 lip 22:02