30 cze 17:04
Patryk: halo ?
30 cze 17:29
picia:
rysunek jest dobry ( przynajmniej wersja pdf bo mi na stronie nie dziala).
zauwaz ze ciagiem jest różnica kulek a nie ich ilosc.
30 cze 17:46
Patryk:

też masz taki rys ?
30 cze 18:31
picia:
tak, pierwszy wyraz ciagu to 3kulki−1kulka=2 a1=2
drugi wyraz ciagu to 6kulek−3kulki=3 a2=3
czyli ciag to:
2,3,4...
30 cze 18:36
Patryk: jak a1=2 jak tam gdzie jest jedna kulka ?
30 cze 18:39
picia:
przeczytaj tresc zadania!
ciagiem jest różnica ilosci kulek !
30 cze 18:41
Patryk: już rozumiem, dzięki
30 cze 18:48