matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Marek:
√
1+x
2
30 cze 03:05
Marek:
1
Wyszło mi
tylko nie wiem czy to co jest pod pierwiastkiem jest X
2
√
1+2
30 cze 03:09
Aga1.:
x
(
√
1+x
2
)
'
=
√
1+x
2
30 cze 07:38
Mila:
Po kolei:
1
2x
(
√
1+x
2
)'=
*(1+x
2
)' =
=
2
√
1+x
2
2
√
1+x
2
x
=
√
1+x
2
30 cze 16:07