...
Cieśla: Wyśle mi ktoś bogaty milion złotych na rozpoczęcie nowego życia ?
29 cze 15:14
rumpek: Napisz do premiera

On takie 'grosze' powinien mieć
29 cze 15:15
Cieśla: pisze to w nadziei, że tu zajrzy i przeczyta posta
29 cze 15:17
Cieśla: chyba że wyjaśnicie mi dlaczego całka oznaczona
2
∫ √t2dt = 4
−2
29 cze 15:19
rumpek: widzę, student
29 cze 15:20
Cieśla:
29 cze 15:22
29 cze 15:25
Mila: √t2=|t| Narysuj wykres (pola 2 Δ)
29 cze 15:26
Mila: Rozbijasz całkę na 2 .
29 cze 15:27
Cieśla: no dobra ale patrz teraz licze oznaczona
2
| t2 | |
| | = [2]−[2] = 0   |
| 2 | |
−2
29 cze 15:29
29 cze 15:35
Mila:

1) |t|=t dla t≥0 wtedy masz całkę;
| | 1 | | 1 | |
∫02 tdt = |
| t2|02= |
| (22−02)=2 i możesz pomnożyć przez 2, zobacz rysunek |
| | 2 | | 2 | |
albo policzyć
29 cze 15:41
Cieśla: aa ok rozumie dzieki
29 cze 16:16
Mila:
29 cze 16:42
Bartek0807: hahahaaha aleś oszukał system
29 cze 16:52