Całki oznaczone
Kamil: Oblicz pole ograniczone w taki sposob:
y = xcosx , y = 0 , x= 0
Trzeba to narysować czy można obyć się bez rysunku ?
29 cze 12:15
Al Ganonim:

(czerwone kropki to pola owej figury) Policz sobie ∑
∞i=0∫
i π(i+1)π2x cos(x)dx
29 cze 12:28
Kamil: faktycznie logiczne dzieki najmocniej
29 cze 12:46
Basia:
coś mi się tu nie zgadza
P = 0∫π/2x*cosx dx + ∑(n=1,2,....) (2n−1)π/2∫(2n+1)π/2x*cosx dx
30 cze 22:18
Basia: jeszcze nie tak
30 cze 22:19
Basia:
P = 0∫π/2x*cosx dx + ∑(n=1,2,....) (4n−1)π/2∫(4n+1)π/2x*cosx dx
teraz jest dobrze
30 cze 22:22