matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
Paulina:
Pochodna z funkcji f(x) = x * e
3
x
+
5
. x= const, e
3
x
+
5
* (3x+5)' = x * e
3
x
+
5
+ 3. Gdzie popełniam błąd?
28 cze 19:55
Maslanek:
x≠const. f'(x)=e
3x+5
+3x*e
3x+5
.
28 cze 20:10