Dzial matematyki
eternity: Witam, mam pytanie odnosnie dzialu matematyki, w ktorym znajde nastepujace zqagadnienia:
Pole skalarne i wektorowe, gradient pola skalarnego, dywergencja i rotacja pola wektorowego,
potencjal pola − znalazlam cos w "elementach analizy wektorowej" jednak niewiele, mam do tego
jakies zadania, niestety absolutnie nie mam pojecia jak sie za nie zabrac, bo nigdzie nie moge
znalezc jakis przykladow − choc nie wydaja sie trudne..
Stad moje pytanie, czy znacie jakies ksiazki, stronki z przykladami do tych tematow, jaki to
wogole dzial matematyki...Zakladalam, ze w algebrze, ale tam nic nie ma

?
Bede bardzo wdzieczna za wskazowki
27 cze 22:11
Skipper:
analiza wyższa
27 cze 23:06
Krzysiek: poszukaj w książce autorstwa: Skoczylas
27 cze 23:29
eternity: Mam ta ksiazke, ale tam za bardzo nie ma przykladow : /
27 cze 23:45
Krzysiek: może przykładów dużo nie ma ale od czego jest internet... chyba na różnych forach
matematycznych można znaleźć takie zadania (nawet z rozwiązaniami)
27 cze 23:48
eternity: Szukam, ale na razie tego, czego chcialam znalezc − nie znalazlam.. Np. Wyznaczyc powierzchnie
ekwiskalarne, znalazlam jeden temat, niestety bez odpowiedzi. Na razie nie jestem wogole w
"tych" tematach, bo dopiero na mnie czekaja w kolejnym semstrze, stad brak jakiejkolwiek
wiedzy na ten temat.. Aczkolwiek myslalam, ze bedzie troche wiecej materialow
28 cze 00:04
___std_call___: Poszukaj pewnego forum matematycznego gdzie wypowiada się znakomity matematyk Jan Kraszewski.
Na tym forum masz dział pt. Analiza wyższa − tam na pewno dostaniesz odpowiedz na sporo pytań.
28 cze 08:00
Artur_z_miasta_Neptuna:
eternity −−− Skoczylas ma zawsze dwie części −−− teoria i zadania ... masz obie książki ?
28 cze 09:04