matematykaszkolna.pl
Bardzo proszę o odpowiedź Pomocy: Wiem, że to nie na temat, ale może ktoś mi powiedzieć jakie pytania może zadać komisja egzaminacyjna na maturze ustnej z języka polskiego? Widzę, że to forum jest bardzo aktywne, więc liczę, że ktoś odpowie. Można podawać przykłady, na własnym egzaminie, itp. Liczę na każdą odpowiedź. Będę bardzo wdzięczny.
30 kwi 18:09
imię lub nick: mogą Cie zapytać o to dlaczego prezentujesz dane treści w tej kolejności − czym się kierowałeś przy wyborze treści − i mogą Cie poprosić o przyporządkowanie treści do epok z jakich pochodzą i w ogóle z treści książek jakie sobie wybrałeś...
30 kwi 18:23
radek: no ze znajomosci utworow azwartych w bibliografi napewno i musisz uwazac na jakies bardziej skomplikowane pojecia zawarte w twojej pracy bo oni to wylapuja i potem z tego pytaja. epoki musisz miec obryte w ktorych sie obracasz − wszystkie cechy np.jezeli masz utwor z pozytywizmu to musisz znac takie pojecia jak praca organiczna, organicyzm, praca u podstaw, scjentyzm, racjonalizm itp.
30 kwi 18:24
Pomocy: Tak myślałem, no ale nie spodziewałem się, że mogą też z epok wypytywać i pojęć z nimi związanych...
30 kwi 18:34
imię lub nick: z epok nie, ale mogą Cie poprosić o przyporządkowanie książek jakich użyłeś w prezentacji do epok z których pochodzą
30 kwi 18:36
radek: jezeli utwor do tego nawiazuje to jak najbardziej. ogolnie ustnej sie bardziej boje niz pisemnej
30 kwi 18:36
xpt: mogą też Cię spytać o to, co masz w bibliografii − na przykład czego dowiedziałeś się o twojej prezentacji z danej ksiażki. . .
30 kwi 18:40
Pomocy: Nie rozumiem tego postu od xpt...
30 kwi 18:56
radek: xpt chodzi chyba o literature przedmiotu zawarta w bibliografii czyli wszystkie opracowania ktorych uzywalas do napisania pracy. Moga rowniez o tresc tych opracowan lub tez dlaczego wybralas takie opracowania a nie inne
30 kwi 20:47
Pomocy: No z ta literatura przedmiotu to u mnie ubogo jest niestety:(
30 kwi 21:24
radek: dobrze miec przynajmniej jedno opracowanie do kazdej ksiazki bo jak masz mniej komisja moze krzywo patrec emotka ale tego juz chyba nie mozna teraz zmienic
1 maj 15:13
Pomocy: Wiem, ale czemu uważasz, ze moga krzywo patrzeć? To chyba moja sprawa jaki mam ten konspekt?
1 maj 16:20
radek: tzn. mowie tak poniewaz kolega dal do bibloigrafii przedmiotu tylko dwa linki internetowe− no sam(a) przyznasz ze to troche malo emotka
1 maj 20:11
Pomocy: A zdał?
1 maj 22:05
radek: nie wiem okaze sie 19 maja emotka wtedy mamy ustny polski emotka
1 maj 22:07
Pomocy: Aha, ja mam 18. Ja w literaturze przedmiotu mam 4 pozycje − 2 słowniki, jedna książka w miarę i jedna w sumie nijak majaca się do mojego tematu, wiec po tym co powiedziałeś nie wiem czy to tak dobrze.
1 maj 22:18
radek: aa bedzie dobrze emotka byle tylko wrzucic na luz i byc pewnym siebie. Najwazniejsze na maturze ustnej jest to zeby nie mowic ze sie nie zna odpowiedzi na pytanie− zeby sie nie poddawac. To juz lepiej cos sciemniac. Nawet jezeli ladnie wyglosisz prezentacje moga cie oblac pytajac. Ale nie ma co sie stesowac emotka malo osob nie zdaje.
1 maj 22:31
Pomocy: W sumie to komisja też nie jest taka, żeby Cię na siłę oblać, wręcz przeciwnie.
1 maj 22:37
radek: dokladnie emotka
1 maj 22:39
Pomocy: Bedzie dobrze:−)
1 maj 22:50
KIZI: Pomocy! mam tekst czytanie ze zrozumieniem Autorka Barbara Pietkiewicz " los do wybrania" czy ma ktoś to zrobione a może można znaleźść odpowiedz w internecie. Proszę to dla mnie ważne.
28 lut 16:38