matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
długość łuku
monia:
8
oblicz długość łuku: y
2
=4x
3
y>0 0<=x<=
9
27 cze 19:51
Krzysiek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/D%C5%82ugo%C5%9B%C4%87_%C5%82uku
27 cze 19:55
Mila:
y=
√
4x
3
y=2
√
x
3
=2*(x
3/2
) y'=3
√
x
długość ∫
0
8/9
√
1+(3
√
x
)
2
dx dokończ
27 cze 21:35