matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
nat:
dx
2
∫
−1
x
2
(x+3)
wiem ze trzeba podzielic na dwie calki i potem liczyc limes i to wszystko. bardzo was proszę o pomoc
27 cze 16:56
nat:
rozkład na ułamki proste tu zadziała?
1
Ax+B
C
=
+
x
2
(x+3)
x
2
x+3
28 cze 15:00
pigor:
1
A
B
C
... lub rozkład równoważny taki :
=
+
+
= ...
x
2
(x+3)
x
x
2
x+3
28 cze 15:25