matematykaszkolna.pl
? ?: Mam takie pytanie. Co jest bardziej przydatne i łatwiejsze: geografia, czy informatyka? Czy informatyka rozszerzona jest bardzo trudna, czy można to jakoś ogarnąć, jeżeli przez kilka miesięcy nie ogarniało się za bardzo programowania( podstawy, tablice i inne).
26 cze 22:06
?: To pilne, odpowiedzcie kto co o tym myśli.
26 cze 22:08
Saizou : zdecydowanie łatwiejsza jest geografia, a bardziej przydatna jest( to zależy co chcesz robić)
26 cze 22:09
?: Wiem, ale po czym np. jest więcej możliwości znalezienia pracy?
26 cze 22:13
Mila: Po niczym, jeśli nie masz znajomości.
26 cze 22:16
Saizou : Wiadomo że obecnie na rynku pracy zapotrzebowanie jest na informatyków itp. ale za te 6−7 lat to może ulec zmianie, ja bym wybrał geografię bo jest to sektor prężnie rozwijający się np. złoża gazu w Polsce.
26 cze 22:18
?: No bo z tego co widzę, infa jest naprawdę trudna i chyba będzie coraz bardziej trudniejsza, prawda? Jak myślicie?
26 cze 22:28
Daniel: złoża gazu w Polsce już się wyczerpały, btw po geografi nei znalazłby tam pracy, proponuję jakiś kierunek techniczny, np jeśli już o gazie mowa górnictwo i za parę lat uciec z tego walącego się kraju
26 cze 22:28
Saizou : prawdopodobnie za kilka lat zostaną odkryte jakieś nowe złoża( nie koniecznie gazu ale innego paliwa kopalnianego) ponad to informatyka będzie obecna we wszystkich dziedzinach życia
26 cze 22:31
Sea: Powiem Ci jedno − jak jesteś słaby z programowania to będziesz miał z tym ogromny problem na studiach. Trzeba to lubić, rozumieć, interesować się. Na słabych informatyków zapotrzebowania nie ma. Na temat geografii się nie wypowiem − nie czuję się kompetentny w tej dziedzinie.
26 cze 22:32
Mateusz: Nie tyle zprogramowania co z algorytmiki i struktur danych to jest podstawa a dopiero nieco pozniej programowanie emotka
26 cze 22:33
?: Trochę mi rozjaśniliście sprawę. Dzięki, ale muszę jeszcze to przemyśleć.
26 cze 22:47