Prosze o pomoc to na jutro;) Nie rozumiem tego;)
Paulinaxd: Uczniowie dokarmiali ptaki. Kupili 3,50 kg pszenicy . Pierwszego dnia wysypali ptakom 1,5 kg
ziarna , a drugiego o 0,75 kg mniej . Oblicz , ile pszenicy zostało .
26 cze 19:43
Artur z miasta Neptuna:
3,5 = 1,5 + (1,5−0,75) + x ... wylicz 'x'
26 cze 19:47
Paulinaxd: ale ja nie umiem tego wyliczyć
26 cze 19:48
Artur z miasta Neptuna:
jak nie umiesz? dodawać i odejmować nie umiesz?
26 cze 19:49
Artur z miasta Neptuna:
bo do tego się to sprowadza
26 cze 19:50
Paulinaxd: ale jak to x wyliczyć

jej zrób proszę
26 cze 19:50
picia:
x= 1,25
26 cze 20:14
mala:
1,5 − 0,75 = 0,75 kg wysypali II dnia
3,5−(1,5+0,75 )= 3,5−2,25= ... kg zostało
26 cze 22:20