uprość
ktoś: Log 3 x log 4 =
2 3
30 kwi 14:29
Mickej: sprowadz logarytmy do jednej podstawy najlepiej 2 i praktycznie samo się rozwiążę
30 kwi 14:44
ktoś: nie wychodzi mi
30 kwi 16:07
radek: | | log24 | | log212 | |
to mozna tak: log23 * log34 = log23 * |
| = |
| = log24 = 2 |
| | log23 | | log23 | |
30 kwi 18:14
radek: lee zle to mam nie patrz na to
30 kwi 18:15
radek: log23 sie skroci i zostanie log24=2
30 kwi 18:16
radek: czyli od poczatku
| | log24 | |
log23*log34 = Log23 * |
| = log24 = 2 |
| | log23 | |
30 kwi 18:20
ktoś: dziękuję bardzo
30 kwi 18:24
radek:
30 kwi 18:25