wwwwwww
emila: 20 uczniów z 32 ile to procent:
uł{20}{32}
25 cze 15:44
25 cze 15:45
emila: jaki zapis:
2032 *100 = 62,5% czy
2032 *100% = 62,5%

?
25 cze 15:45
Artur_z_miasta_Neptuna:
| 1 | | 5 | |
| = 0,125 ⇒ |
| = 5*0,125 = 0,625 |
| 8 | | 8 | |
0,625 * 100% = 62,5%
25 cze 15:45
mala:
| 20 | |
| *100 = 62,5 ale nie % |
| 32 | |
25 cze 15:52
Artur_z_miasta_Neptuna:
mala −−− od kiedy 20 z 32 = 62,5 osoby
25 cze 15:53
Artur_z_miasta_Neptuna:
sorki −−− nie zauważylem zapisu emilii
25 cze 15:53
kacper: Najlepiej to proporcją liczyć
32 − 100%
20 − x
| | 20*100% | | 2000 | |
x= |
| = |
| =62,5% |
| | 32 | | 32 | |
25 cze 16:47
picia:
kacper przy tak prostych przykladach nie potrzeba proporcji
25 cze 16:49
kacper: Pewnie tak, mi tak prościej po prostu.
25 cze 16:51
pigor: ...
kacper−ku pozwolisz, że nie zgodzę się z tobą, ale rozumiem, że dla
ciebie tak właśnie jest no i fajnie , ale jak już tu jestem , no to ja powiem tak :
20=x%*32 ⇔ 500=8x ⇔ x= 5*12,5 ⇔
x%=62% . ...
25 cze 16:59
picia:
hehe
62,5% pigor
25 cze 17:19
pigor: ... no jasne, co innego piszę, a co innego myślę , ale nie nazwałbym tego ...

żadną moją
dys−funkcją

−lekcją) , tylko po prostu jestem czasem ... raptus−em

i tyle
25 cze 18:05
picia:
niektorzy twierdza ze maja dys−matme
25 cze 18:09