Jak dowieść, że jest równe
byk: Jak dowieść, że jest równe
Pomógłby ktoś dowieść, że to jest prawda?
sinx (Cetgx2)' = (Cetgx2) ln(Cetgx2)
C− stała całkowania
Policzyłem pochodną
1
1
(Cetgx2)' =
Cetgx2 *
2
cos2(x2)
i po podstawieniu nie bardzo wiem jak dowieść równość
1
1
sinx (
Cetgx2 *
) = (Cetgx2) ln(Cetgx2)
2
cos2(x2)
25 cze 14:24
Artur_z_miasta_Neptuna:
byk
sin (x/2)
1) ln (cetg x/2 = C tg(x/2) = C
cos (x/2)
1
2)
sinx = sin (x/2) cos(x/2)
2
podstaw to do równania i się wszystko ładniutko piękniutko skraca