matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Patryk:
1
2sinx
(
)' =czy? =
cos
2
x
cos
3
x
25 cze 14:14
Godzio:
2sinx
Ok, ale z minusem
−
cos
3
x
25 cze 14:15
Patryk:
napewno ? robie tak
1
=(cosx)
−2
pochodna funkcji złozonej
cos
2
x
−2(cosx)
−3
=
−2
*(cos)' (cos)'=−sinx
cos
3
x
−2
*(−sinx)
cos
3
x
−*− jest żle ?gdzie ?
25 cze 14:20
Patryk:
?
25 cze 14:25
Mila:
Dobrze obliczyłeś. ma być znak (+).
25 cze 15:06
Patryk:
dzieki
25 cze 16:11