matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownania rozniczkowe
Kamil:
y'(x
4
+x
2
)−y = 0 jaki sposób mam tutaj zastosowac rozdzielanie zmiennych /?
24 cze 23:50
Basia:
tak; przez rozdzielenie zmiennych
dy
(x
4
+x
2
) = y
dx
dy
dx
=
y
x
4
+x
2
25 cze 00:00