zadania diagnostyczne.
Maćko: 1.Równanie 5x(x
2+1)+(x
2+1)=0 ma dokladnie
A.3 rozwiazania x=−1 x=−4/5 x=1
B.3 rozwiazania x=−1 x=4/5 x=1
C.2 rozwiazania x=−1 x=4/5
D.1rozwiazanie x=−4/5
dzieki
24 cze 17:10
ICSP: 5x(x2+1) + 1(x2+1) = 0
(5x+1)(x2+1) = 0
5x+1 = 0 v x2+1 = 0
wyciągnij wnioski i podaj odp
24 cze 17:15
pigor: ... tam w odp. D powinno być x=−1/5 ? jeśli nie pomyliłeś się w samym równaniu

. ...
24 cze 17:18
Maćko: wsio przepisane dobrze jest
24 cze 17:22
Maćko: ojjjjj sorki powinno być
.Równanie 5x(x2+1)+4(x2+1)=0
24 cze 17:23
Ajtek:
To trzeba jeszcze dopisać odp E.
24 cze 17:23
Ajtek:
Już nie trzeba

.
24 cze 17:23
Maćko: wszystko tak samo tylko 4 zapomniałem
24 cze 17:24
Maćko: to jak bedzie
24 cze 17:24
picia:
zrob analogicznie jak ICSP
24 cze 17:26
Maćko: ok juz mi sie zgadza , mam odp D , ale jak sie nazywa twierdzenie o tym co zapisal ICSP
24 cze 17:29
ICSP: Zapewne chodzi o wyłączenie wspólnego czynnika przed nawias.
24 cze 17:32
Maćko: ok , dziekuje Wam
24 cze 17:40