Odwzorowanie afiniczne
Bezimienny: Wyznaczyć odwzorowanie afiniczne postaci f(x) = Ax + b, które przeprowadza układ punktów
{p
0, p
1, p
2, p
3} ∊ R
3 w podanej kolejności na układ {q
0, q
1, q
2, q
3} ∊ R
3, gdzie:
p
0 = [1 1 1]
p
1 = [2 1 1]
p
2 = [1 2 1]
p
3 = [1 1 2]
q
0 = [1 3 1]
q
3 = [1 3 2]
Sprawdzić, że f jest izometrią.
Mógłby ktoś wyjaśnić jak to zrobić? Nie chodzi mi o to żeby ktoś to liczył i podał mi dokładny
wynik. Potrzebuję wiedzieć jak coś takiego robić więc chodzi mi o ogólny schemat.

Te punkty p
0, p
1 itd są napisane jako kolumna.