?
Patryk: dany jest ciąg arytmetyczny w którym a5+a6+a7+a8+a9=105
oblicz a7
23 cze 18:53
Basia:
a6 = a7 − r
a5 = a7 −2r
a8 = a7+r
a9 = a7+2r
podstaw i policz
23 cze 18:54
Patryk: co podstawić do czego ?
23 cze 18:57
Basia:
do podanego równania podstawić za a5; a6; a8 i a9 to co Ci napisałam
23 cze 18:58
Aga1.: Rozwiąż równanie
a7−2r+a7−r+a7+a7+r+a7+2r=105
23 cze 18:59
Patryk: do równia tego z sumą ?
23 cze 18:59
Basia: tak; do tego; innego przecież nie ma; zresztą Aga1 już Ci napisała
23 cze 19:00
Grzegorz: to co ci policzyła BASIA wstaw do tego swojego ciągu i wyjcie ci a7 = 21
23 cze 19:00
Patryk: 5a
7=105
a
7=21
dzieki
23 cze 19:01