matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f
krzyś:
x3−7x3−4x+28=0
22 cze 12:06
Gustlik:
Chyba x
3
−7x
2
−4x+28=0 x
2
(x−7)−4(x−7)=0 (x
2
−4)(x−7)=0 (x−2)(x+2)(x−7)=0 x=2 v x=−2 v x=7
22 cze 12:39
krzyś:
dziękuję
22 cze 12:53
Gustlik:
25 cze 01:22