matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
I:
Oblicz pole ppierścienia kołowego wyznaczonego przez okrąg wpisany i opisany na trójkącie równobocznym o boku 10cm.
21 cze 22:05
Eta:
10
√
3
10
√
3
R=
, r=
3
6
P(pierścienia) = πR
2
−πr
2
= π(R
2
−r
2
)=.... dokończ
21 cze 22:10