Trójkąt o bokach 4cm i 7cm i kącie między tymi punktami 30 stopni wpisano koło.
zzz: Trójkąt o bokach 4cm i 7cm i kącie między tymi punktami 30 stopni wpisano koło. Oblicz pole
koła.
21 cze 21:04
Ajtek:
1. Z tw. cosinusów oblicz 3−ci bok Δ.
2. Oblicz pole tego Δ
| | a*b*c | |
3. Ze wzoru R= |
| obliczysz promień koła. |
| | 4P | |
21 cze 21:08
Eta:
@
Ajtek
| | 2P | |
Chodzi o r wpisanego r= |
| |
| | a+b+c | |
21 cze 21:49
Ajtek:
Eta, motto brzmi " NIe puszczamy bubli

"
W treści podanej przez autora zabrakło jednego "w", na samym początku treści, badź dalej.
Dla mnie treść jest mało jasna w tej chwili

.
22 cze 00:53
mala:
c
2=a
2+b
2−2ab cosγ
| | √3 | |
c2=42+72−2*4*7* |
| =16+49−28 √3=65−28 √3  |
| | 2 | |
22 cze 01:03
mala:
"...między tymi PUNKTAMI.. ."
nie "bokami" ?
22 cze 01:10