matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyprowadź wzór
Robert:
Mam prośbę odnośnie wyprowadzenia wzoru do takiej postaci: C
v
k=C
v
+R ⇒ C
v
=
R
k−1
21 cze 20:25
Saizou :
C
v
k−C
v
=R C
v
(k−1)=R
R
C
v
=
k−1
zał: k≠1
21 cze 20:29
Robert:
dziękuję uprzejmie
21 cze 20:30